DIVERSOS

diumenge, 26 de maig del 2013

El Camell

Hola,

Una amiga hem va demanar, pel seu net, si li podia fer el Camell.

Suposo que les persones que no sou de Molins de Rei, no coneixeu al Camell.

Us adjunto la descripció d'aquesta fera de foc.

El Camell de Molins de Rei és possiblement el gran protagonista de la Festa, els seus actes són els que aglutinen un major nombre de Major de Sant Miquel, si més no molinencs i molinenques, així com de visitants forànis, a més a més, enguany ( 2011 ) la bèstia està d’aniversari, doncs compleix 30 anys de la seva recuperació.
Cal recordar que el Camell té el seu origen a les celebracions del Carnestoles al segle XIX a Molins de Rei, quan la gent del poble construïa aquesta ferèstega bèstia amb arquetes de carro, roba de sac i el cap d’un matxo amb una bona dentellada, mig putrefacte i amb taronges als ulls, el qual feien servir per irrompre al Ball de Carnestoltes i fer-ne foragitar a les classes benestants de la vila. Aquesta tradició, traslladada al segle XX, propicià que l’any 1981 un grup de molinencs realitzés l’actual figura del Camell i n’organitzés una entitat que vetllés per la seva continuïtat, Els Amics del Camell, tot realitzant a aprtir d’aleshores tres sortides a l’any per Molins de Rei i, de tant en quant, alguna que altre a poblacions forànies com Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Berga, Sant Joan Despí o Vilafranca del Penedès, així com una de ben excepcional a l’austríaca població de Würflach.

El primer acte del Camell és el Despertem el Camell, el qual e produeix el dissabte abans de la Festa Major, és a dir, el 24 de setembre, on es realitza una activitat adreçada al nens i nenes amb tallers de manualitats i activitats diverses, no obstant, el primer gran acte del Camell a la Festa Major serà el dimecres dia 28 de setembre quan l’entitat dels Amics del Camell serà l’encarregada de realitzar el pregó de la Festa Major d’enguany, un pregó en el que, com no podia ser d’una altre forma, no hi faltarà pas l’estimada bèstia molinenca. Posteriorment, l’endemà 29 de setembre, dia de Sant Miquel, la bèstia irroperà amb tota la seva força pels carrers de la vila tot realitzant les tradicionals Matines a partir de les 6 del matí. Dissabte 1 d’octubre pel matí serà el torn perquè els nens li duguin el seu xumet a la bèstia a la Plaça de la Llibertat, mentre que al vespre serà l’acte cabdal de la festa amb el tradicional i espectacular Correcuita, amb el seu imponent Sarau d’Espurnes a la Plaça de Catalunya. Posteriorment, 2 d’octubre, de forma primerenca, els Amics del Camell seràn els encarregats d’organitzar l’espectacle pirotècnic de fi de festa on també hi serà present el Camell. 

Fotos del Camell






Jo no tenia els patrons, però tenia un Camell de guix pintat per mi. Vaig estar tota la tarda del diumenge, però finalment vaig treure els patrons.

Espero que al net de la meva amiga li hagi agradat. Jo estic contenta amb el resultat.

Es el primer treball realitzat totalment per mi. Es un disseny meu. Hem fa molta il·lusió !!!!

Vosaltres direu......
















Perdoneu per tantes fotos, però estic encantada amb aquest treball.

Bona setmana a toooooootes !!!!

14 comentaris:

  1. Ja pots estar encantada, t'ha quedat clavat !!!, Quan he lleguit em pensaba que era la forma d'un camell de veritat, i no te res a veure. És increible poder treure un patró de no res. Estic segura que li encantarà. Bona setmana, petons.

    ResponElimina
  2. Me encanta, te ha quedado muy gracioso, con todos sus detalles, .... genial, felicidades !!!
    Besos.

    ResponElimina
  3. pues claro que esta precioso!!!!
    me gusta
    besinos

    ResponElimina
  4. Una historia muy interesante, la desconocía por completo...gracias por ilustrarnos ¡¡¡
    Y tu diseño del camello, fantástico ¡¡¡ ha quedado genial y muy simpático¡¡
    Seguro que quedas fenomenal..
    Un beso

    ResponElimina
  5. Hola amiga!
    Gracias por publicar la historia...
    Tu camello te quedó genial!
    Felicitaciones!!!
    Un fuerte abrazo desde Venezuela!

    ResponElimina
  6. Guaaaauuu !!! reto conseguido y con creces !!! está chulísimo !!
    Puedes estar orgullosa. Enhorabuena !!
    Un besote !

    ResponElimina
  7. hola!!!

    mama t'ha quedat clavat, és molt molt xulo!!

    per afegir una mica de història: el Camell és l'encarregat de cada any de cremar el ninot de Carnestoltes de la nostra vila. jijiji

    segueix així!!

    ResponElimina
  8. Hola Maria alba, quina passada, desoneixa la història del camell, moltes gràcies per fent-se cinc cèntims. Ets una artista, t'ha quedat genial no m'extranya que li hagis fet un munt de fotos, és per estar molt orgullosa del resultat. Bona setmana per a tu també, una abraçada!!

    ResponElimina
  9. No te preocupes por las fotos, cuantas más mejor!!! Un trabajo espectacular, no me extraña que estés satisfecha, te felicito! No conocía estas fiestas, gracias por compartirlo, fantástica tradición!!!
    Un beso
    Mami

    ResponElimina
  10. Impresionante!!!! Un trabajo perfecto y precioso. Cada detalle es maravilloso!!!
    Gracias por la historia. Para las que no somos de allí, si alguien como tú no nos la cuenta, es imposible enterarnos.
    Un besote, Rosana

    ResponElimina
  11. És xulísim. No coneixia al camell. Aquí a Martorell tenim la Carpafera, molt relacionada amb l'Anoia i el Llobregat, jaja.
    Un petó

    ResponElimina
  12. T'ha quedat xulíssim! No coneixia el camell, ni la Carpafera de Martorell ... A reus tenim la Mulassa!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Mol bonic el camell i super ben fet. Felicitats Roser

    ResponElimina
  14. Geniial blog!
    Sent diable del Camell dóna gust veure la gent que se l'estima!!Per cert, saps qui és l'autor de les fotos? M'interesaria molt contactar amb el/la responsable. Per posar-se en contacte amb mi, deixo el meu gmail: cristina.salcedo.rius@gmail.com
    Moltes gràcies !!! i tots som Camell!

    ResponElimina

Moltes gracies pels vostres comentaris !!!